Tänään tuli paketti Piikkopirtasta ja tässä ovat tilaamani langat

435339.jpg

Siis Katian Sherpaa ja Ornaghifilatin Merino Oroa. Hmm.. Olen melko varma että Piikkopirtan sivuilla väri oli tummempi.. Tuo Sherpa on ihan vaaleansininen.. Miten ihmeessä tuo näyttö aina vääristää väriä?? Merino Oron sävyyn olen tyytyväinen, siitä tulee ehkäpä joku ihana huiviunelma, 100g=1250m...).Sherpasta pitäisi tulla siskolle tällainen syntymäpäivälahjaksi

Edit:kuva poistettu, jakku on Modasta nro 1/2006                                       

No.. Hieno jakku mutta siskoni toivoi erityisesti tummansinistä jakkua.. Sherpa on 70% akryylia ja 30% villaa, voisikohan langat värjätä esim. dylonnapilla? Pesuohjeet ovat kyllä tuolle langalle 30 astetta joten en tiedä kestääkö värjäystä.

Tänään katsoin tuota Kauneimmat käsityöt-lehteä kaupassa. Onneksi tosiaan vilkaisin sen läpi, etten heittänyt suoraan ostoskärryihin. Minulle siinä lehdessä ei ollut mitään, joten hyllyyn jäi. Ainoa mikä oli kivannäköinen oli pojan mopopusero, mutta en kuitenkaan ostanut lehteä.

Kristiina toivoi liskopipoja tänne blogiin, ja tässä niitä sitten tulee. Malli on Talvi 2006 Novitalehdestä, siinä se on tietysti tehty Huopasesta. Minä olen tehnyt näitä hattuja jo noin 10-15kpl  Pirtin kehräämön sekä Piikun hahtuvista. Nämä ovat siis olleet suosittuja. Pari  ensimmäistä hattua meni mönkään, ensin tuli liian iso, ja sitten liian pieni, mutta kolmas meni jo hyvin :)

435344.jpg435345.jpg

Edit: Tein liskopipot kaksinkertaisella hahtuvalla 6mm puikoilla. Huovutus 60asteessa, alhaisessa (650) linkousnopeudessa. Vinkkinä sanottakoot että otsalta mitattuna tein korkeudeksi 17-19cm, lasten kokoihin silmukoita koko pipossa on 78-82 silmukkaa.