Tiistaina roikuin jälleen kerran naamakirjassa, ihan muuten vaan.
Tiedättehän te systeemin kun tykkää tai fanittaa jotain sivustoa niin tadaa, sieltä alkaa vaan tulemaan julkaisuja sun uutisvirtaan (ellet tietysti ole estänyt niitä).
No Huldan Huvilastahan mä tykkään tosi kovasti, ihania käsitöitä myynnissä ja jopa lankaakin (hahtuvia, villalankoja, käsinvärjättyjä lankoja). No sitten se ilmotus tuli. Muistutus että Huldan Huvilalla on saippuakurssi torstaina ja että mukaan mahtuu vielä.
Tajusin että torstaina ei olis mitään pakollista tehtävää ja mieskin on aamuvuorossa joten ei tule edes lapsenhoito-ongelmia, hänelläkään ei ollut mitään pakollista menoa. (Mies lienee koulutettu melko hyvin sillä hän suostui maksamaan kurssin :D )

Kovin montaa osallistujaa ei ollut tuolla kurssilla mutta saipahan ainakin ihan kädestä pitäen oppia.
Ja oli kyllä valtavan kivaa.

saippuanteko

Oliivisaippuan massan tekoa.
Koko homma laitettiin sitten tyhjään maitopurkkiin, käärittiin pyyhkeeseen ja annettiin olla vuorokauden ajan. 

saippuapalat

Tässä saippuat ovat vuorokauden lepäämisen jälkeen (siis noita tuli yhestä satsista aina 5 tällasta palasta eli meillä on nyt 15kpl saippuoita :D )
Vasemmalla takana on oliivisaippua, oikealla puolella rassaajan saippua jossa korvasin osan vedestä kahvilla ja lisäsin ihan lopussa 5tl kahviporoja. Etualalla on perussaippua johon on pistetty vähän kanelin tuoksua sekaan.

Tämän jälkeen saippuapalasia pitää kuivattaa sellaisessa paikassa jossa ilmanvaihto toimii eikä sinne tule auringonvaloa. Meillä tällainen paikka löytyi saunasta, ja siellä ne eivät haittaa mitään kun emme ole hirveän aktiivisia saunojia.

Kauhea hinku tuli tehdä lisää saippuaa, taitaapa ystävät saada tänä jouluna lahjaksi käsintehtyä puhtautta.
Lipeän hankkiminen on vaan aika vaikeaa joten ilmeisesti olen "pakotettu" laittamaan tilauksen Lahtisen Vahavalimolle. Tiedän että joistain apteekista saa lipeää erikoistilauksella ja kauhean paperisodan jälkeen, ja tuonkin jälkeen kilohinta on kuulemma järkyttävä verrattuna Lahtisen Vahavalimon hintaan.

klik klik klik