Villasukat, niitä ei voita mikään.
Joskus villasukka voi olla taidonnäyte, joskus vain asiansa ajava ja tarpeellinen. Perussukka ilman mitään ylimääräistä.
Ja näitä villasukkia tarvitaan paikassa kuin paikassa.
Töistä tullessa villasukat jalkaan ja kuppi kuumaa teetä. Rauhallinen ihana hetki.

Retusukat 4

Malli: Tavissukat, koko 45
Lanka: Jämsän huopatehtaan Retu-sukkalanka 120g
Puikot: 3,00mm ja 3,50mm

Retu5

Tavissukat myös, kokoa 45. Näyttävät kyllä isommilta kuin edelliset.
Lanka: Jämsän huopatehtaan Retu-sukkalanka 131g
Puikot: 3,00mm ja 3,50mm

Sukat on kuvattu 42 koon jaloissa joten saattaa vähän isohkoilta vaikuttaa ;)
Retu-sukkalanka on ihana. Kestävä ja rouhea sukkalanka. Tällä langalla on täysin eri tarkoitus kuin esimerkiksi Wollmeisella mutta silti se on ihanaa, toisella tavalla vain.
Sääli ettei tätä lankaa enää tehdä. Jälleen yksi suomalainen lanka hävinnyt maailman kartalta :( Vuorelman konkurssi oli myös ikävä isku suomalaiselle kädentaidolle. Vuorelman Veto on varmasti ihanin suomalainen lanka mitä olen neulonut, neuletuntumaltaan. 105 vuotta käsityöhistoriaa häviää yhtäkkiä.

Mutta takaisin Retu-sukkiin, syylinkeihin niinkuin tilaaja sanoo. Tarkkaavaiset huomaavat että alimmat sukat ovat keskenään erilaiset. Koska lanka uhkasi loppua kesken, yhdistelin eri värejä. No nyt tämä lanka on todellakin minulta loppu ja syylingit tilannut mies näitä tilaa jossain kohtaa lisää.
Otan siis vastaan Retua jos sinulla ylimääräisiä lojuu kaapeissa. Lisäksi otan vastaan ehdotuksia mitä Retu-langan tilalle voisin tarjota.

violettiraitasukat  

Malli: Tavissukat koko 39
Lanka: Novita 7 veljestä raita 94g
Puikot: 3,5mm

No sitä Novitaa. Ja kyllä, vaikkei lanka suosikkeihini kuulu niin tätäkin tulee välillä ostettua ja myös Novitalla on tärkeä osa suomalaisessa käsityöhistoriassa ja nykypäivässä myös.
Novitaa saa kaikkialta, marketeista ja pikkukaupoista. Ja se on tärkeää ajatellen heitä joilla ei ole lankakauppaa lähellä ja kaikki eivät netistä halua/voi tilata. 
No jottei vaikuttais liian pehmeältä niin pitänee sanoa että voishan se laatu olla piirun verran parempaa ;)