Joulu tulla jolkottaa, tosin ulkona ei kovinkaan jouluiselta näytä.
Joulumieltä voi kuitenkin itse nostattaa pienilläkin asioilla.

Piparien tekoa 1

 

Piparit pellillä

 

Sinihomejuustopiparit

Sinihomejuusto-piparikiekot

1 pkt valmista piparkakkutaikinaa (a 500g)

Täyte:
2 dl sinihomejuustomurua
1 prk smetanaa
4 tl maissitärkkelystä

Sekoita täyte.
Kaulitse taikina ohueksi levyksi ja levitä täyte päälle.
Kääri piparkakkulevy rullalle leveältä sivulta alkaen ja leikkaa rullasta ohuehkoja viipaleita.
Paista keskiritilällä 225 asteessa noin 7 minuuttia.

Ohje otettu Kotivinkki jouluherkut-lehdestä ja olen sen tähän tuplannut (alkuperäisessä ohjeessa vain puolikas pipartaikina käytettiin).
Todella suussa sulavia!
En saanut yhtä kauniita kuin lehdessä mutta takuulla maistuvia.
Inhoan pipareiden tekoa joten tämä oli todella helppotekoinen.
Ja joo, oikaisin vähän. Leikkasin vähän isompia paloja ja painelin ne vaan ohuiksi pellille.

Neilikkakurkut

Neilikkakurkut

1 kurkku
3/4 dl vettä
1 rkl omenaviinietikkaa
1 rkl hunajaa
1/2 tl suolaa
20 neilikkaa

Leikkaa pesty kurkku reiluiksi viipaleiksi.
Paina pienellä tähtimuotilla kurkun keskusta pois. Voit marinoida sekä tähdet että "kehykset".
Sekoita lasitölkissä vesi, etikka, hunaja, suola ja neilikat.
Kääntele kurkut liemeen, sulje purkki ja siirrä viileään maustumaan vähintään tunniksi.

Hyvää ensimmäistä adventtia kaikille!