Tänään tein kalkkunaa riisin kera, maanantaina sitten varmaankin poroa.
Huomisen ja sunnuntain mies viihtyy American Car Showssa joten huomisen elämme ainakin tähteillä neidin kanssa, katsotaan mitä duunataan sunnuntaina.
Miltei aina ostan kalkkunarullia koska ne onnistuvat poikkeuksetta. Niin tälläkin kertaa.
Kastikkeen tekeminen on aina minulle jokseenkin haastavaa.
Nyt löysin netin syövereistä kivan reseptin, mutta tietenkään en löydä sitä.
Laitan tänne nyt oman versioni.
Kalkkunan kastike
40g voita tai margariinia
2 rkl vehnäjauhoja
5dl kalkkunan paistolientä + vettä (tuosta kalkkunasta tulee niin vähän paistolientä joten laitoin ne mitä oli ja vettä loput. Kannattaa huuhdella astia vedellä ja näin ollen saada jokainen pieni pisara talteen tuota paistolientä)
1 porkkana suikaleina (perunankuorimisveitsellä saa loistavia)
1 sipuli pilkottuna
1 rkl kuivattua persiljaa tai pari desiä tuoretta
Sulata voi tai margariini, laita jauhot sekaan.
Kaada nesteet joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
Lisää kuullotetut porkkanat ja sipulit.
Lisää persilja.
Laitan linkin jos jostain tuon vielä löydän.
Appelsiininen mokkakakku Maku-lehden sivuilta
10 annosta
Pohja:
2 kpl appelsiinia
2 tl appelsiinin kuorta
2 munaa
1,5dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
4 rkl kaakaota (oikeaa kaakaota, ei sitä oboyta)
2 tl leivinjauhetta
1,5 dl juoksevaa margariinia
Kuorrutus:
2,5 rkl voita tai margariinia
3 rkl kahvia
3 dl tomusokeria
2 rkl kaakaota
Koristeluun nomparelleja tai jotain muuta.
Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla niin säästät tiskissä.
Kuumenna uuni 200 asteeseen.
Pingota leivinpaperi (Ø 24 cm) irtopohjavuoan pohjalle. (Voitele vuoka ja jauhota se.)
Pese appelsiinit hyvin. Raasta kuorta talteen2 tl. Purista mehua 1½ dl. Sekoita vehnäjauhojen joukkoon kaakao- ja leivinjauhe sekä appelsiininkuoriraaste.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää kuivat aineet vuorotellen mehun ja margariinin kanssa taikinaan. Sekoita varovasti tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan.
Paista 200 asteessa 10–15 minuuttia.
Jäähdytä pohja ja siirrä se tarjoilulautaselle. Sulata kuorrutuksen rasva kattilassa. Lisää muut aineet. Sekoita tasaiseksi. Jäähdytä hetken aikaa.
Levitä kuorrutus pohjan päälle. Koristele nonparelleilla tai raastetulla suklaalla.
Nauti mokkakakku kahvin ja kerma- tai vaniljavaahdon kanssa.Halutessasi voit lorauttaa taikinaan ruokalusikallisen konjakkia tai sitruslikööriä.
Tämä oli törkeän hyvää ja tästä tykkäsi koko perhe!
Oikein hyvää pääsiäistä kaikille!
Kommentit