Aika on mennyt reissatessa niin kotimaassa kuin ulkomaillakin, Tukholmassa tuli käytyä koko perheen voimin. Tykkäsin ja oli rentouttava reissu.
Jonkinverran neuleita on valmistunut mutta näistä lauantai-illan jälkeen ;)

Joulukortit piti tehdä Cloverin hienolla laitteella ja ajatus oli valmiina.
Ajatuksesta ei vaan aina synny valmista tuotetta ja niinpä meiltä lähti tänä vuonna tällaiset kortit

Joulukortit 2011

Tiimarista käsintehtyä paperia jotka revin suurinpiirtein korttien kokoisiksi eli A4 neljään osaan.
Painettiin Pepin kanssa omenanpuolikasta paperiin, värinä sormiväri.
Kivat tuli näistä ja ennenkaikkea tyttökin pääsi osallistumaan!

Monena vuonna olen tehnyt itse jonkin joulutervehdyksen ystäville joita haluan erityisesti muistaa.
Milloin se on ollut tryffeliä, milloin saippuaa...
Tänä vuonna bongasin Maku-lehdestä itsetehdyn munajuuston ohjeen.
Saatuani juustomuotit isältäni (puuseppää aina tarvitaan...) tein koeversion ja kylläpä olikin hyvää. 

juustoa

Hämäläinen munajuusto
15 annosta

3 l kulutusmaitoa
1 l kirnupiirmää (Jalasjärven osuusmeijeri)
4 munaa
1 tl suolaa
3 valkosipulinkynttä

Voiteluun munaa

Ota piimä huoneenlämpöön jo edellisenä päivänä, jolloin se juoksettaa maidon paremmin.
Kuumenna maito kiehuvaksi. Vatkaa kolme huoneenlämpöistä munaa piimän joukkoon.
Sekoita piimä-munaseos varovasti kuumaan maitoon ja kuumenna uudelleen kiehumispisteeseen.
Jätä kattila levylle ja katkaise virta. Anna juustomassan erottua kannen alla rauhassa noin 30 minuuttia, älä sekoita (allekirjoittanulla ei ollut kantta ja onnistui silti)
Kerää juustomassa reikäkauhalla valumaan ensin siivilään. Siivilöi myös hera että saat kaiken juustomassan talteen.
Kaada juusto kulhoon ja vatkaa joukkoon suola, yksi muna ja puristetut valkosipulinkynnet.
Nosta reiällinen puumuotti tai lävikkö vadille. Vuoraa muotti sideharsokankaalla.
Lusikoi juustomassa muottiin. Nosta päälle kevyt paino ja anna valua kylmässä seuraavaan päivään.

Kumoa juusto paistonkestävälle vadille.
Voitele munalla ja paista 225-250 astetta noin 15 minuuttia kunnes pinta on kullanruskea.

Huom! Heran voit käyttää vaikkapa sämpylöihin!  

joulutervehdys

Munajuuston kylkeen lakkahilloa, koko komeuden alle jouluinen lautanen ja ylle paistopussi, jonka siis voi kierrättää ja käyttää uudelleen.

Oikein hyvää joulua teille kaikille!