No niin, ja nyt lupauksen mukaisesti ne huivit. 
Neljähän niitä on ja niistä kolme meni joulupukin kassiin. Yksi etsii vielä kotiansa. 

Fall revontuli

Malli: Revontuli (järj.nro 8 ) 
Lanka: Aade Long Artistic 8/2 sävy Fall 121g (olisiko kuitenkin ollut ohuempaa vironvillaa? Painosta päätellen...)
Puikot: 4,5mm

Tämä huivi vielä etsii uutta kotia mutta eiköhän se pian löydä sellaisen, oikein rakastavan. 
Mie olen ehkä lievästi juuttunut näihin revontuliin.... 


Revontuli 9  

Revontuli nro 9
Lanka: Vironvilla Aade Long Artistic 8/2 Grey Orange 146g
Puikot: 4,5mm

Tämän langan sain Lilalta kun kävin siellä opettamassa saippuan tekemistä. Ihastuin väriin heti ja tiesin että tästä tulee hieno huivi. Kristiina löysi tämän sitten peltipurkistansa :) 
Uitan vironvillat aina kaksi kertaa huuhteluainevedessä. Ensin vyyhtinä se likoaa yön yli ämpärissä ja sitten valmiina vielä puolisen tuntia. En voi neuloa vironvillaa ennen kuin se on käynyt huuhteluainevedessä, aiheuttaa minulle allergisen reaktion. Huuhteluaine poistaa lanoliinia ja langasta tulee pehmeämpää. 


RevontuliX 2  

Malli: Revontuli, järjestysluku minulla 10
Lanka: Aade Longad vironvilla 120g (oli ohuempaa kuin normaalisti ja se näkyy painossa) sävy Lavander
Puikot: 4,5mm

Hepsi lupautui malliksi neuletapaamisen yhteydessä. Tykkään tästä kuvasta jotenki erityisen paljon ja väritkin ovat tulleet hyvin todellisesti. 

Ei joulua ilman illuusiohuivia... 


illuusiohuivi2  

Malli: Illuusiohuivi, itse suunnittelema, huivissa Karhulan Korvenkävijöiden (partioseura) logo
Lanka: Wollmeise Twin Grashupfer ja Mörchen yhteensä 141g
Puikot: 3,0mm

Huivista jäi vähän lyhyt mutten keksinyt mitä muutakaan siihen olisin laittanut. Kolme koota olisi olleet liian pitkät tuohon ja sitä paitsi, tätähän neulottiin hiki hatussa jälleen niinkin aikaisin kuin 23.12.


illuusiohuivi1  

Keskimmäisten kynsien sisällä olevat K-kirjaimet eivät erotu niin hyvin kuin olisin halunnut, mutta toisaalta jos olisin halunnut tästä tosi selkeät niin huivi olisi pitänyt olla tosi leveä ja nytkin siitä tuli melko leveä. Ei siis voinut enää levittää. 

Ja värit.... 
Ovat jostain ihan toisesta maasta. Oikeasti sävyt ovat samat kuin tässä pipossa jonka tein aikaisemmin. Että minuu ärsyttää tämä pimeys kun ei saa mitenkään hyviä kuvia. Joku saisi opettaa minut säätämään järkkäriä keinovalossa.

illuusiohuivi3-001

Illuusiohuivi vielä ns. väärältä puolelta. 

Ja tässä ne oli, kaikki neljä huiviani. 
Mutta en malta olla esittelemättä.. Te ette voi uskoa silmiänne. Kyllä. Olen ommellut!

kippohylly  

Anttilasta löysin poistosta Vallilan punaposkikangasta (4e/metri) ja se sopi täydellisesti meidän kippohyllyn peitinkankaaksi. Kippohyllyhän on ostettu Motonetistä (laita mies asialle ja sitä rataa.... ) ja on kyllä erittäin tukeva ja kestää painoa. 
Ylhäälle on tehty vinonauhoista lenksut ja ne on todella helpot ottaa pois ja laittaa takaisin kun haluaa koko hyllykön auki. Tykkään tosi paljon tästä kankaasta ja itse asiassa hainkin tätä kangasta lisää, tosin niin paljon en saanut kuin olisin halunnut. Pitää vielä vähän suunnitella minkä tyyliset verhot tekisin tästä keittiöön. 
Ja kuulkaas olen ihan korjannut nyt housujakin ja takkeja ja kaikkea! Uskomatonta. 
Kun opiskelin pukuompelijaksi (ansiokkaasti vuoden ajan...) ajattelin etten ikinä tartu ompelukoneeseen vapaaehtoisesti. Vaan näinpä tässä kävi. Ja itse asiassa, ompelu on ollut ihan kivaakin!

Huomenna vielä taidan laitella pari valmistunutta työtä, mutta lankahamstrauskuvat taitavat jäädä seuraavalle vuodelle. Tai sitten ei. Saa nähdä :)