Eilen valmistin late hour dinnerin miehelleni joka tuli iltavuorosta kotiin.
Olen vallan ihastunut tähän uuteen ”perunoiden korvikkeeseen” ja niin on miehenikin.
Perunaahan tässä kyllä on mutta kuitenkin suurin osa jotain muuta.

kasvisvuoka

Kasvislisäke possulle

4 rosamundaa
4 porkkanaa
½ parsakaali
3-6 punajuurta (riippuu koosta)
2 punasipulia

Oliiviöljyä 
Suolaa (ehkä 1-1,5tl)
Mustapippuria maun mukaan

Rosamundaa ei tarvitse kuoria (meidän omamme kuorittiin vain sen takia koska ehtivät olla kaapissa vähän liian kauan aikaa), peset ne vaan hyvin ja laitat lohkoiksi. Parsakaalista palasia vuokaan. Muut kuoritaan ja pilkotaan ei ihan pieniksi vaan sellaisiksi hyvänkokoisiksi palasiksi jotka mahtuvat vielä suuhun.

Päälle suolaa ja mustapippuria ja reilusti oliiviöljyä. Kannattaa käännellä kasviksia ennen uuniin laittoa jotta suola ja pippuri ulottuu joka paikkaan.

Uunissa joku 200 astetta 1-1,5 tuntia  eli kunnes perunat ovat kypsiä.
Välillä kannattaa käännellä kasviksia ja jemmailen parsakaalit yleensä alle etteivät ruskistu ihan olemattomiksi.
Kyllä, meidän kuvastamme puuttuu punasipuli koska tällä kertaa unohdin sen. Mutta hyvää oli ilmankin!

possua ja kasviksia  

Tämä paistos sopii erityisen hyvin possun seuraksi, tällä kertaa possu oli marinoitu yrteillä ja valkosipuleilla.
Voit laittaa myös kasvisten sekaan esim. rosmariinia tai basilikaa. 
Mikäli et pidä punajuurista ja sinulla on joku asenneongelma niitä kohtaan niin kehoitan kuitenkin kokeilemaan. Asenneongelma oli miehellänikin ko. juuresta kohtaan ja tästä hän sanoo että punajuuri on näistä parhaimman makuinen.
 
Hyvää ruokahalua!