Tämän reseptin olen aikoja sitten napannut Makulehdestä 1/2003
Kuvat eivät kerro kyllä mitään, mutta saako sianlihakastikkeesta mitenkään hyvännäköistä.
Maku on kyllä kohdallaan!

sianlihakastike1

Sianlihakastike

1 rkl voita tai margariinia
400g porsaanlihasuikaleita
1 dl sipulikuutioita
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 tl suolaa
2 laakerinlehteä
1/2 tl kokonaisia maustepippureita
2,5 rkl vehnäjauhoja
2 rkl voita tai margariinia
3 dl vettä
0,5 dl dijon sinappia
1 rkl siirappia
1 rkl soijakastiketta

(allekirjoittanut laittaa enemmän maustepippureita ja teen aina tupla-annoksen. Ennen tarjoilua noukin laakerinlehdet ja maustepippurit pois)

Kuumenna rasva paistinpannussa ja ruskista lihasuikaleet.
Lisää sipulikuutiot, valkosipulisilppu ja mausteet.
Anna muhia pari minuuttia.

Siirrä suikale-sipulisilppu lautaselle odottamaan. Tarvittaessa pese pannu.
Kuumenna voi tai margariini paistinpannussa.
Lisää jauhot ja anna niiden ruskistua kauniisti.
Kaada vesi pannuun ja anna kastikkeen kiehua sileäksi.
Lisää sinappi, siirappi, soijakastike ja liha-sipuliseos.
Nosta kansi päälle ja anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä, hiljaa poristen reilun tunnin.
Tarkista maku ja tarjoa kastike perunamuussin kera.

Mikäli et pidä valkosipulista, suosittelen sitä kuitenkin tässä ruoassa kokeilemaan.
Tätä on syönyt ja kehunut hyväksi äitinikin joka maistaa valkosipulin jopa valmisruoissa.
Tässäpä vaan ei maistanut eli antaa kivaa vivahdetta mutta ei suoranaisesti tässä maistu.