Olen uudelleen löytänyt palmikot. Ne ovat ihania. Kaikista eniten tykkään sellaisista klassisista palmikoista, mutta vähän sovellettuna.

Ystäväni sai parisen viikkoa pienen pojan, ja hänelle syntymälahjaksi päätin antaa, tottakai, jotain käsin tehtyä.

1516039.jpg
Malli: Moda 1/2008 malli 51 palmikkohelmainen pusero koko 62/68cm
Lanka: Jaeger Extra Fine Merino DK 146g (väittää vaaka, kolme kerää ei olisi silti riittänyt)
Puikot: Addit 3,5mm sekä 4mm

Tämähän menee myös Project spectrumiin!
Lanka oli suorastaan taivaallista. Onneksi minulla on tuota lankaa vähän varastossakin. Mielestäni neule onnistui hienosti, pari virhettä tuli mutta ilman niitä se näyttäisi kaupasta ostetulta ;)
Mallia muokkasin sen verran että käänsin kahden palmikon suuntaa edessä ja takana, joten palmikot kallistuvat keskelle neuletta kummaltakin puolelta.

Neulekaverin kanssa puhuttiin taannoin neuleen yhdistämisestä. Minä teen reilusti sauman enkä voisi kuvitellakaan silmukointia/jotain muuta koska en halua että neuleisiini jäisi reikä saumaan.
Neulekaverini taas kauhisteli saumaa, hän mieluummin silmukoi..
Jännä juttu, sama harrastus ja täysin eri tapa toimia. Aina oppii jotain uutta.
Mutta minä en saumoistani luovu, vaikka kieltämättä vauvojen vaatteissa saumoja tulisi välttää ettei tule hiertymiä... Mutta ei vaan osaa yhdistää eri lailla.
Joskus olen virkannut kappaleita yhteen ja se on ollut mielestäni myös hyvä ratkaisu.

Vappuna on ollut tosi lämmintä täällä ainakin. SeijaP:n blogista luin että Helatorstain osuminen vapunpäivälle on todella harvinaisuus. Viimeksi näin kävi vuonna 1913 ja seuraavan kerran päivät osuvat yhteen vuonna 2160. Päällekkäisyys johtuu siitä, että pääsiäinen oli kuluvana vuonna harvinaisen aikaisin.
Onpas erikoinen sattuma!
Huomenna on sitten ylityövapaa, ja ajattelin sen käyttää selailemalla neulelehtiä läpi, sillä ajatuksella että lauantaina mennään lankakaupoille.
Hmm. Mä haluan jotain ihanaa vauvalankaa :)

1516036.jpg 
Sain ihan törkyhalvalla vappupalloja tilattua (suoraan tukusta). Näitä onkin sitten viety sinne ja tänne. Meidän auto oli ihan täynnä jo neljästä pallosta ja ihmisillä oli hymy herkässä kun ajelin pienellä kaksiovisella autollamme, milloin muumi takapenkillä, milloin siellä oli helikopteri.
Mutta kyllä oli sen arvoista, näin niin monia iloisia kasvoja kun vein vapputervehdyksen.

1502957.jpg
Hyvää vappua kaikille sekä hyvää helatorstaita!