Okei...
Mun on taas postattava ruokapostaus.
Sori. Mutta kyllä täällä neulotaankin, tosin kun työ on niin iso (minun mittapuullani, itselle paita) niin meneehän siinä kotvasen aikaa.
Ja Multnomah-huivi on ollut valmiina jo kuukauden ajan, kukahan sen pingottaisi...?

Mutta mennään meidän tänään nauttimaamme wappuillalliseen.

Jääpaistia hirvestä
Uusia perunoita
Uunijuureksia
Kantarellikastiketta
Vihersalaatti 

jääpaisti 1

 

jääpaisti 2

 

jääpaisti 3

 

jääpaisti 4

Ei turhan hätäisen hommaa, meidän parikiloinen paisti oli ensin 7 tuntia uunissa ja 24 tuntia marinaadissa.
Valtavan hyvää, suosittelen ihan kaikille! 
Ja tätä on tehtävä uudelleen!

Jääpaisti hirvestä

1,5 kiloa hirven paistia

Liemi
3,5 litraa vettä
1 dl sormisuolaa
3 rkl väkiviinaetikkaa
2 rkl sokeria
1 rkl katajanmarjoja
1 rkl valkopippuria kokonaisia
1 rkl mustapippuria kokonaisia
4 kpl laakerinlehtiä
2 rkl tuoretta rosmariinia
4 kpl valkosipulinkynttä

Nosta jäinen paisti uunin kestävälle vadille tai vuokaan. Kypsennä paistia 100-asteisessa uunissa 6–7 tuntia. Pannulle ei tarvitse laittaa mitään nestettä.
Tarkista paistin sisälämpötila, kun oletat sen olevan kypsä. Parhaimmillaan paisti on hieman punertavana, jolloin sisälämpötila on noin 62 astetta.

Kiehauta liemi tilavassa kattilassa. Upota paisti heti uunista tultuaan kuumaan liemeen. Nosta kansi päälle ja siirrä liha viileään. Anna paistin maustua liemessä yli yön. Isompi paisti saa maustua liemessä jopa pari vuorokautta.

Nosta paisti hyvissä ajoin pois liemestä ennen leikkaamista. Viipaloi paisti ohuiksi lastuiksi ja kiepauta ne löyhästi kääröiksi.
•Jos paisti on sula, kypsennysaika lyhenee merkittävästi. Käytä silloin paistolämpömittaria alusta saakka.