Täytyy kyllä sanoa että meillä oli mitä ihanin joululoma.
Lähdemme junalla 23.12 illalla Helsingistä suuntana Kolari ja sen jälkeen Muonio. Menimme siis viettämään joulua minun vanhempieni tykö.
Ja voi että kyllä siellä syötiin ja herkuteltiin ja ennen kaikkea levättiin! Minä nukuin yössä melkein aina 10 tuntia, ja parhaimmillaan päivälläkin otin parin tunnin päikkärit neidin kanssa!
Aivan ihana loma, ei ollut kiire mihinkään mutta yllättävän paljon kuitenkin touhuttiin :)
Ja kyllä se pukkikin osasi tulla mummolaan tuomaan Pepille lahjoja (suurimman osan oli kyllä tonttu tuonut jo etukäteen Kotkan mummolaan ja ne sai avata päivää ennen aattoa).

Ensin kävimme Icium jäämaailmassa

Lohikäärmevene

jäämaailma

Näkymää Kiinan muurilta ;)

Seuraavana päivänä meidän piti mennä Levin elämyskylpylään mutta suunnitelmat muuttuivat ja menimmekin sinne vasta tiistaina... 
Eikä minkään pöllömmän asian takia... vaan mun haave toteutui viimeinkin.

koiravaljakko

Kävimme Muodoslompolossa (13km Muoniosta mutta siis ruotsin puolella) ajamassa koiravaljakoilla. Tai siis en mie uskaltanu ajaa, mutta meillä oli hyvin luotettava ajaja, ja vietimme aivan uskomattoman tunnin koiravaljakon kyydissä ja siinä ajassa taitoimme noin 12 kilometrin matkan.
Aivan ihanaa, suosittelen ihan jokaiselle.
Lisäksi pääsimme tutustumaan koiratarhaan ja Peppihän oli niin innoissaan!

Seuraavana päivänä polskuttelimme siis Levillä, ja paikkahan on juuri remontoitu. 
Tämäkin oli aivan ihana kokemus! Lapsille oli kolme allasta, mutta kaikkialla pystyi periaatteessa olemaan Pepin kanssa koska vettä oli korkeimmillaan 1,35m ja tällainenkin pätkä siis selviää seisten :)
Yhteensä altaita oli varmasti joku 20 kpl, ulkoaltaat näyttivät kiinnostavilta muttei viitsitty sinne Pepin kanssa mennä, pakkasta oli tuona päivänä sellaiset -27.

Mutta tehtiinhän me muutakin kivaa kuten...

leivontaa

... leivottiin... ja 

lumitöitä

tehtiin lumitöitä.
Lunta oli muuten huomattavasti vähemmän kuin Kotkassa.

Mutta aivan ihana viikko! 
Tällä jaksaa taas eteenpäin.

Muista että voit yhä osallistua edellisen postauksen arvontaan, hopi hopi!