Lähdimme siis Novitaklubilaisten kanssa Tallinnaan ostelemaan lankoja. Tästä on oikeastaan muodostunut jo lähes traditio, tämä on jo kolmas kevät kun siellä käymme. Katju oli huolehtinut järjestelyistä, suurkiitos hänelle! Mitä klubi olisikaan ilman näitä aktiiveja jotka järjestävät kaikenlaista ja kehittelevät sitten juttuja tapahtumiin. Menomatkalla oli teemana roseepitsit. En tehnyt niitä vaan neuloin omaa silkkiprojektiani, roseepitsejä voin kokeilla myöhemminkin, kun minulla laite on.

Lankatukku Karnaluks, osoite Hermanni 1
534091.jpg
Tämän tukun neuvoi minulle virolainen tuttavani. Kiitoksia hänelle tuhannesti! Paikka on vaikeasti löydettävä vaikka meillä oli erittäin selkeät ohjeet. Addeja lähti mukaani neljät, kaksi 200cm pitkiä ja kaksi 120cm. Puikkokoot olivat 2,5-4,0. Nuo nappijutut ovat minulle uusia, eli langalla voi päällystää napit (saa juuri sellaisen väriset napit mitkä haluaa!) ja ennenkaikkea, kierrätettävät. Jos kyllästyt nappeihin, voit vaihtaa niihin uudet langat. Kirjoneuleisiin tarkoitettu langanohjain piti myös ostaa, famuhan esitteli tätä juuri blogissaan. Minun langanohjain on muuten muovinen mutta ylempi osa mistä menee langat, on metallia. Lankaa lähti mukaan täältä vain 6 kerää hyvää sukkalankaa, mutta vain sen takia että sekosin tukussa enkä osannut päättää mitä ostaisin.
Addien hinta oli muuten noin 2 euroa, nuo 200cm pitkät maksoivat alle 4 euroa. Pieni hinnanero suomen hintoihin??? Tarvikkeiden hintoja ei ollut juuri missään joten aikamoista tuuripeliä oli mitä maksoivat. Kaikki olivat kuitenkin erittäin edullisia, olisin ostanut enemmänkin mikäli olisin tiennyt (koko reissulta jäi muuten 8 euroa rahaa lompakkoon, eli miltei kaikki tuli käytettyä...No, kerrankos sitä...). Lankojen hinnat olivat selkeästi esillä. Tukku kun on niin tukkuhinta pätee silloin kun ostat kerralla koko paketin, eli yleensä 500 grammaa tai kilo. Mikäli ostat yksittäiskeriä, niin hintaa tulee silloin lisää n. 10-20%, en nyt muista tarkalleen.

Lankakauppa ?, Cosmosteatteria vastapäätä
534087.jpg
Emme muistaneet ottaa ylös tämän ihanan lankakaupan nimeä, eikä kunnon osoitettakaan mutta sijaitsee siis elokuvateatteri Cosmosta vastapäätä. Tuo Arwetta on tanskalaista 100% merinovillaa, siis aivan jumalaisen pehmeää ja ihanaa. Cashmere Woolit ovat myös aivan ihanan tuntuisia, niissä on merinovillaa 60% ja 40% Cashmerea. Jumalaista. Tuota lankaa olisi muuten löytynyt Liann Longadista myös.Väri on ihanan punainen (vaikken punaisen ystävä tavallisesti olekaan), vähän kirkkaampi kuin kuvassa. Kaupassa olisi ollut myös silkkiä ja alpakkaa, mutta ne jäivät toiseen kertaan (ja todellakin, tässä kaupassa tulen käymään vielä monta monta monta kertaa). Palvelu oli todella ystävällistä.
SeijaP, sinulle on ostettu tästä kaupasta jotain kivaa, kiitoksena silmukkamerkeistä :) 

Filatissa kävimme myös, mutta sieltä ostin vain tuttavalleni 4 kerää lankaa, jotka hän oli pyytänyt tuomaan. En jotenkin löydä filatista enää mitään, ja monimuotoiset efektilangat eivät enää kiinnosta.

Liann Longad, Narva mnt 13
534088.jpg
Täältä lähti mukaani merinovillaa (jep, 100%) sekä pellavaa. Pellavista teen luultavasti kassin. Merinovillat maksoivat noin 4 euroa vyyhti. Vyyhdissä on 100 grammaa ja 1400 metriä, eli hyvin samantyylinen kuin merinosilk, tuntuukin melkein samalta. Tämä on vain 8 euroa edullisempaa ;) Ihana kauppa, mutta meillä oli aikaa ainoastaan 15 minuuttia shoppailuun ennenkuin kauppa meni kiinni. Ja kun paikalla oli myyjä eikä omistaja, hän vähän hoputteli meitä. Oli silti ystävällinen palvelu, tästä kaupasta ei voi sanoa mitään muuta kuin positiivista.

Helmiä ja nappeja löytyi myös.
534086.jpg
Helmet ovat karnaluksista, pussi maksoi 8eek, eli suomeksi sanottuna eipä juuri mitään. Siis onko toi jotain 50 senttiä. Näitä olisin ostanut kanssa vaikka kuinka paljon mutten tiennyt että nämä olivat niin edullisia! Vihreät napit ovat luultavasti kiveä (en huomannut kysyä) ja ovat käsintehdyt, nämä tulivat mukaani Liann Longadista.

Kyllä mukavaa oli! Kiitoksia kaikille kovasti matkaseurasta, näin hauskaa minulla ei ole ollut aikoihin. Oli ihana jutella kaikkia lankajuttuja :)

Ja mun on ihan pakko näyttää vielä yhdet addit. Ne eivät tulleet itselleni vaan toiselle klubilaiselle joka ei ollut matkalla. Hän pyysi että ostaisin nämä jos satun löytämään. Ja löysinhän minä, tukusta!
534085.jpg
20mm paksut ja 80cm pyöröpuikot (siis suomeksi pyöröhalot). Huomaa että puikot yhdistävä "muovisiima" on todellakin muoviputki!!! Näitä naureskeli monet ja sanoi että ihan huikeet :)

LiisaP:lle ostin myös jotain Tallinnasta, mutta hän saa esitellä ne omassa blogissaan sen jälkeen kun posti on kulkenut.

Ja vielä palaan kirjatilaukseen. Olen tullut siihen tulokseen että palautan Vogue Knittingin 25-vuotis juhlakirjan.. Ei siinä ole mitään muuta kuin artikkeleita ja vähän tekniikkajuttua. Eli ei mitään minulle.

Ja nyt vaan sitten neulomaan vai miten se meni????
Lisäilen ehkä jotain matkakuvia tänne, kun saan niitä KristiinaS:ltä. Omaa kameraani en uskaltanut ottaa mukaani etten sitä hukkaisi (mikä oli todellakin fiksua koska linja-autossa huomasin että jätin eväät kotiin.. Kun pääsin terminaaliin, huomasin että unohdin hanskat linja-autoon.. Sitten en enää kai hukannut mitään???).