Kuten varmaan muuallakin myös meillä laitetaan itsenäisyyspäiväksi jotain todella perinteistä ja hyvää suomalaista ruokaa.

__________________________

Perunamuussia
Poronkäristystä

Roseepippurilohta
Salaatti
Puolukkahilloa

Jälkiruoka
Hyvä tee
__________________________

  

poronkäristystä

Poronkäristys

Otetaan pakastimesta poronpaistia sopiva määrä.
Vuollaan.
Margariinia reilusti pohjalle ja lastut päälle.
Kun lastut ovat osin vielä raakoja, lisätään pari kolme teelusikkaa suolaa.
Kun kaikki ovat ruskistuneet, lisätään vettä niin että käristys peittyy.
Haudutetaan kolmosella 1,5 tuntia.
Tarkistetaan maku ja lisätään tarvittaessa vielä vähän suolaa.

Pottumuussi

Keitetään potut ja muussataan ne.
Mukaan margariinia ja maitoa.

Roseepippurilohi

Roseepippurilohi

500 - 600g lohta fileenä
1 rkl karkeaa merisuolaa
1 tl sokeria
2 rkl roseepippuria

Laita lohifilee leivinpaperille nahkapuoli alaspäin. Ripottele päälle suola ja sokeri.
Murskaa hieman roseepippureita ja laita fileelle.
Kääri filee tiukasti leivinpaperiin ja laita se muovipussiin.
Nosta filee jääkaappiin nahkapuoli alaspäin.
Kala on valmis vuorokauden kuluttua.
Leikkaa file ohuiksi siivuiksi ja asettele tarjoiluvadille.

Resepti Kotivinkki jouluherkut lehdestä 2009.
Sairaan hyvää ja helppoa!!!!

Hyvää itsenäisyyspäivää ja toista adventtisunnuntaita kaikille!

Ps. Kannettava olisi saatava. Pöytäkoneen tilalle.
Hyvistä saapi vinkata, nykyinen yskii jo kovasti.....