Minulla on aina meripäivien aikaan synttärit, eikä tämä vuosi tietystikään ollut poikkeus.
Joten silloin on ihmisiä turha kutsua kylään, koska kaikki ovat meripäivillä.
Ystäväni vinkkasikin että mitäs jos siirtäisin synttärit meripäiville, missä ovat jo kaikki, vaikkapa piknikin muodossa.
Mikä loistava idea!

Kaikennäköistä oli suunnitelmissa, esim. macarons-leivoksia, mutta sanotaanko näin että taikina vei minusta 6-0 voiton ja nostin valkoisen lipun. Joskus otan sitten revanssin, mutta nyt en siihen alkanut.

Loppujenlopuksi menuu näytti tällaiselta

piknikki3

Kanasalaattia, patonkeja, muffinsseja x 3 (marja- savuporo- ja suklaa-tuorejuustomuffinsseja), kananmuna-pekonipasteijoita, hapankorppurullia, mansikoita, viinirypäleitä, goudaa, Irish Coffee-kakkua ja tietysti vichyä ja fresitaa :)
(pahoittelen kuvaa, en millään jaksanut raahata järkkäriä tuonne mukaan vaan otin ikuisuudenvanhan pokkarin messiin.... ja kuvien laatu on taatusti sellainen.)

Irish Coffee-kakku oli niin valtaisan hyvää että pakko jakaa se kanssanne.

12 palaa

175g kaurakeksejä
3 rkl sokeria
1 dl voita sulatettuna

Täyte
6 kpl liivatelehteä
300g tuorejuustoa
2 kpl keltuaisia
1,5 dl sokeria
1,5 tl vaniljasokeria
0,75 dl viskiä (käytin Jack Danielsia)
1 dl kahvijuomaa
3 dl kuohukermaa
2 kpl valkuaista

Koristeluun
50g tummaa suklaata

Leikkaa leivinpaperista pohjalevy irtopohjaiseen vuokaan, jonka Ø on noin 25 cm. Voitele vuoan laidat.

Hienonna keksit muruiksi ja sekoita joukkoon sokeri sekä voisula. Painele muruseos vuokaan leivinpaperin päälle. Paista 150-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Valmista täyte pohjan jäähtyessä.

Upota liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Vaahdota sähkövatkaimella huoneenlämpöinen tuorejuusto, keltuaiset, sokeri, vaniljasokeri ja viski. Puserra liika vesi liivatteista. Liuota ne kuumaan kahviin. Jäähdytä kahvia hetki ja lisää juustoseokseen.

Vatkaa kerma ja valkuaiset erikseen vaahdoiksi ja sekoita molemmat juustoseokseen. Anna täytteen hyytyä vähän aikaa ja kaada se jäähtyneen pohjan päälle. Hyydytä irish coffee -torttua kylmässä mieluiten yön yli, mutta ainakin 6 tuntia.

Irrota juustokakku varoen vuoasta (pohjapaperi jää alle), siirrä tarjoilulautaselle. Koristele irish coffee -torttu raastetulla suklaalla tai kahvipapumakeisilla.

Taivaallisen hyvää!
Minulla oli mukana muutama kylmäkalle ja pidimme tämän kakun alla kokoajan kylmäkallea, eikä kakku päässyt lätsähtämään vaikka olikin melko kuuma.

suklaa-tuorejuustomuffinssit

Suklaa-tuorejuustokuppikakut (kirjasta leivonnaisia herkkusuille)

Suklaakakkupohja

190 g vehnäjauhoja
120 g sokeria
40 g kaakaojauhetta (van houten)
0,5 tl ruokasoodaa
0,4 dl auringonkukkaöljyä
1,5 tl valkoviinietikkaa
0,5 tl vanilja-aromia (käytin vaniljasokeria)
1,25 dl vettä

Juustokakkutäyte

140 g tuorejuustoa
60 g sokeria
1 kananmuna
0,5 tl vanilja-aromia (käytin vaniljasokeria)
ripaus suolaa
100 g maitosuklaarouhetta

Suklaakakkupohja:
Mittaa jauhot, sokeri, kaakao ja sooda kulhoon ja sekoita sähkövatkaimella alhaisella nopeudella.
Mittaa kannuun öljy, viinietikka, vaniljasokeri ja 1,25 dl vettä ja vatkaa sekaisin. Lisää tehoa sitä mukaa mitä seos paksunee. Jatka seikoittamista kunnes kaikki ainekset ovat täysin sekoittuneet.
Lusikoi taikina paperivuokiin niin että vuokiin jää kolmannes tyhjää.
Jätä odottamaan.

Juustokakkutäyte:
Vatkaa tuorejuusto, sokeri, muna, vaniljasokeri ja suola tasaiseksi ja kuohkeaksi.
Sekoita suklaarouhe puuhaarukalla taikinaan.
Älä sekoita liikaa ettei tuorejuuston rakenne hajoa.

Pane noin ruokalusikallinen juustokakkutäytettä vuokiin.
Paista 170 asteessa noin 20 minuuttia.
Älä paista liikaa jottei kakuista tule kuivia ja murenevia.

Voit halutessasi levittää jäähtyneiden kuppikakkujen päälle tuorejuustokuorrutella ja sirotella pinnalle koristeeksi hieman kaakaojauhetta.

Yltiömäisen hyvää, suosittelen suklaan ystävälle!
Tästä sain 10 kpl muffinsseja.
( ja kyllä, jenkkiohje.... )

PS: Kuka huomasi ylemmässä kuvassa olevan ihanan muffinssitelineen :)